2011. április 12., kedd

Kóstolóházban kínálják a gyulai pálinkákat

Április 7-én átadták a Gyulai Pálinka Manufaktúra új kóstolóházát, amely interaktív kiállítóhelyként kívánja népszerűsíteni a magyar gasztronómiai kultúrát és részletesen bemutatni a pálinkagyártás folyamatát.
Az új kóstolóház a pálinkaüzem tőszomszédságában valósult meg, s része a térség három pálinkafőzdéje által létrehozott "pálinkaútvonalnak".A borútvonalak mintájára létrehozott kóstolóházaknak nemcsak a főzők által előállított pálinka népszerűsítése, hanem az adott térséghez kapcsolódó ételspecialitások és a kulturális örökség bemutatása is céljuk. Így a gyulai kóstolóházban az érdeklődők megismerhetik a csaknem 300 éves helyi pálinkafőző hagyományokat, megkóstolhatják a manufaktúra több mint 30-féle gyümölcsből készült pálinkáit, sőt a gyulai kolbászt és a térségi lekvárféleségeket is.
A kóstolóház Gyula városától 4-5 perces autózással közelíthető meg, a létesítmény 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az érkezőket. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen kiemelte, hogy a világszínvonalú hazai hungarikumok bemutatása, valamint a kiszolgálás minősége nemcsak a régió, de az egész ország szempontjából kiemelt jelentőségű. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere szerint a kóstolóház kedvező hatással lesz a regionális turizmusra, például több Romániából érkező vendégre számít, valamint jelentősen növekedhet a környék vendégéjszakáinak száma.
A gyulai pálinkák idén taroltak a World Spirits Award 2011 díjátadón, amely a világ egyik rangos gasztronómiai rendezvénye. A gyulaiak összesen két arany- és hét ezüstérmet vihettek haza.
(forrás: www.gyulaihirlap.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése