2011. június 9., csütörtök

Belengették a startzászlót a kecskeméti gokart projektnél

Szerdán délután ökörsütéses tájékoztató keretében lengették be hivatalosan az 1980-ban megépült kecskeméti gokart pálya rekonstrukciós projektjének a zászlaját.
A gokart-stadion hazánkban az egyik legnagyobb szabadtéri gokart pálya, nemzetközi versenyek és rendezvények megtartására alkalmas. Hasonló versenytársa nincsen, már nyitásakor 1980-ban Európában is egyedülálló volt. A fogathajtás mellett a gokart az egyetlen sportág, melyben világbajnokságot rendeztek Kecskeméten.
A Biancoop Zrt. A DAOP-2.1.1/ E-09-2009-0018. pályázati támogatással 2011. év végi átadással egy olyan aktív turisztikai létesítmény létrehozását vállalta, amely a gokartozás élményével ismerteti az érdeklődőket a technikai sport alapjaival, a hazai motorsport számára oktatást és utánpótlásképzést tart. Mindemellett lehetőséget biztosít vezetéstechnikai tréningek megtartására, illetve hasznos és élményekben gazdag szórakozást nyújt az ideérkező vendégeknek. A támogatás kedvezményezettje a Biancoop Szövetkezeti Kereskedelmi Zártkörűen működő Részvénytársaság.
A projekt pontos címe: A Kecskeméti Gokart Stadion technikai és turisztikai fogadóképességének javítása
A vissza nem térítendő támogatás mértéke 235.232.944.- Ft.
A projekt keretében egy új, háromszintes modern épület kerül kialakításra.
A projekt elemei:
-    pályakísérő felületek felújítása, korszerűsítése (boxutca, szervízutak)
-    rendezvényterületek 3500 m2-en
-    250 fős étterem kialakítása
-    kültéri parkoló építése 1000 m2-en
-    technikai kiszolgáló rész 680 m2-en: 12 db gokart elhelyezésére szolgáló box, valamint 12 db szerviz, illetve tároló helyiség
-    öltözők, mosdók, közösségi helyiségek kialakítása.
A pálya teljes kialakítása akadálymentesített lesz, 18 új munkahellyel számol.
A beruházással a pálya jelentős minőségi átalakuláson megy át, a gokartozáson túl igényes, komplex szolgáltatás és teljes körű szerviz válik elérhetővé a gokart szerelmesei számára.
Forrás: Hírös.index, Biancoop Zrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése