2011. június 20., hétfő

Nyílzápor 2011- Ópusztaszer


A Nyílzápor 2011 elnevezésű rendezvény a hazai hagyományőrző íjászat legnagyobb seregszemléje. Ötödik alkalommal rendezzük meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, Árpád vezér tiszteletére ezt az egész napos, családi programokkal, harci és életmód bemutatókkal, történelmi jurta táborral, kiállításokkal, és kézműves vásárral tarkított eseményt.
 
Hatalmas szabadtéri történelmi produkciónak ígérkezik a nap csúcspontjának számító Nyílzápor 2011, mely a világ legnagyobb íjász együttlövéseként idén Guinness-rekord kísérlet is lesz.

Több száz gyalogos harcossal, lovas íjászokkal, látványos harci jelenetekkel, háromdimenziós díszleteket, szekereket, korhű sátrakat felhasználva a pozsonyi csata is megelevenedik. Az együttlövés csúcspontjaként végül több száz lángoló vesszőből álló nyílzápor pusztítja az ellenség táborát. A nap zárásaként az ExperiDance Tánctársulat Ezeregyév c. egész estés produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők. Tartalmas és látványos program családoknak, hagyományőrzőknek és mindazoknak, akik az „élő” történelmet szeretik.
Szeretettel várjuk!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése