2011. június 8., szerda

Uniós támogatással született újjá az Erkel Hotel

Befejeződött a gyulai Erkel Hotel komplex fejlesztése. A beruházás 600 millió forint uniós támogatás segítségével, összesen 1,87 milliárd forintból valósult meg. A hotel ünnepélyes átadására 2011. június 8-án délután kerül sor.

A Hunguest Hotel Erkel***/**** Erkel Ferenc szülővárosában, Gyulán található, közvetlen átjárással a négycsillagos minősítésű Várfürdőbe. A szálloda szintén négycsillagos Dürer szárnya 177 standard kétágyas szobával, 5 várra néző lakosztállyal és 4 akadálymentesített szobával várja a pihenni vágyókat. A zuhanyzós, erkélyes szobák egy részéből kilátás nyílik a Várkertre és a csónakázótóra. A mai kor igényeinek megfelelően minden szoba légkondicionált, LCD TV-vel, minibárral, telefonnal, internet elérhetőséggel, szobai széffel ellátott. A szálloda háromcsillagos Munkácsy szárnya 122 szobával rendelkezik. Ebből 97 standard kétágyas szállodai szoba, 20 tágas légkondicionált superior és 5 szoba akadálymentesített. A zuhanyzós, modern berendezésű szobák egy részéből szintén csodás kilátás nyílik a csónakázótóra és a várra. A legkisebb szállóvendégek kikapcsolódásáról gyerekklub gondoskodik.
A szállodai szobák megújulásával egyidejűleg megnyílt az Orchidea étterem, ahol a magyar specialitások mellett a nemzetközi konyha ízeivel, helyi különlegességekkel is megismerkedhetnek a szállodavendégek. A Hunguest Hotel Erkel Hunyadi Mátyás terme közel 390 négyzetméternyi konferenciaterületével akár 290 fő befogadására is alkalmas, emellett az 20-50 fős Erzsébet, Corvin és Beatrix szekciótermek szintén modern technikai eszközökkel felszerelve biztosítanak ideális helyszínt konferenciáknak, céges- és családi összejöveteleknek, kiállításoknak.  A szálloda új Harmónia Wellness Központja gondoskodik a vendégek felfrissüléséről, kikapcsolódásáról. Wellness és fitness szolgáltatásai között megtalálható aroma gőzkabin, finn és infra szaunák, szolárium, kényeztető és merülőmedence, élményzuhany, Dermalife Spa Jet hidromasszázs kabin, JADE köves masszázságyak és kondicionáló terem.
A szálloda komplex fejlesztését célzó projekt 600 millió forint uniós támogatást nyert a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázatán. Az Új Széchenyi Terv „Gyógyító Magyarország” fejlesztési területe európai léptékben is versenyképes hazai termékek és szolgáltatások megjelenésére is lehetőséget ad újonnan megjelenő pályázati kiírásaival.
Forrás: DARFÜ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése