2011. június 6., hétfő

SzegedART Képzőművészeti Fesztivál

Az idén május 20-án kezdődött a SzegedArt Képzőművészeti Fesztivál. A fesztivál valós művészeti értékeket felvonultató, több mint két hónapon keresztül tartó programsorozat, melyben többek között szerepel grafikai kiállítás, portrérajzolás, karikatúra kiállítás, festészet ihlette divatbemutató és Tragédia- illusztrációk bemutatása.
Néhány program már lezajlott, de ami még ezután lesz (vagy éppen most zajlik):
Május 20 – július 31.
Kass Galéria
Kiállítás a Szegedi Kisgrafika Baráti Kör megalakulásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A Kass Galériában 300 alkotás tekinthető meg. Megnyitó: május 20., péntek 17 óra
Május 27 – június 15.
Kass Szálló (Stefánia)
Szegedi körkép: Régi képeslapok – mai látószögek
Nóvé Andrásné képeslap gyűjteményéből a 19. századtól egészen a 21. századig láthatnak válogatást. A képeslapok felnagyítva mutatják be a régi Szeged szépségeit, míg mellette Veréb Simon fotóin ugyanabból a látószögből a mai városkép jelenik meg.
Belépés díjtalan. Nyitva: 10.00 - 18.00
Május 28 – június 28.
Karikatúra kiállítás
Szeged belvárosi kávézóiban egy hónapig tekinthetők meg öt kiváló karikatúrista, Németh György, Császár Vera Makina, Marabu és Szűcs Édua rajzai. A kávéházak mint kiállítóhelyek, izgalmas polgári miliőt teremtenek a rajzoknak. Érdemes mindegyik kávézót felkeresni és finom italokat kortyolva élvezni a művészetet.
Helyszínek:
Anna kávézó (Kálvin tér, Magyar Ízek Háza )
Casablanca kávézó (Belvárosi Mozi)
Dóm Cukrászda (Oskola u. 18.)
Palánk cukrászda (Oskola u. 1.)
Stefánia Kávézó és Piano Bár (Stefánia)
Július 1 - 31.
EDF Galéria, Klauzál tér
Tragédia-illusztrációk
A kiállítás kapcsolódik a Szegedi Szabadtéri Játékok nyolcvan éves indulásához és az idei Tragédia-premierhez. A kiállításon megtekinthetők Buday György, Varga Mátyás, Kass János és Deák Ferenc alkotásai. Az évforduló alkalmából újra kiadásra kerül Kass János Az ember tragédiájához készült illusztrációi mini könyv formájában. Nyitva hétfőtől péntekig, 10 – 18 óráig.
További információk, friss hírek a fesztiválról: www.ihrendezvenykozpont.hu/szegedart

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése